"WhatsApp bracht de passionele minnaar terug"

Veertig procent van alle echtscheidingszaken in Italië vindt zijn oplossing in de berichtendienst WhatsApp. Dat meldt de "Italian Association of Matrimonial Lawyers", een vereniging die huwelijksadvocaten groepeert. Volgens de voorzitter, Gian Ettore Gassani, heeft WhattsApp ontrouw, alsook het ontdekken van die ontrouw, wel erg makkelijk gemaakt.
McPHOTO / Widmann

Gassani op de Britse nieuwswebsite The Times: "Dankzij sociale media heeft vreemdgaan een enorme sprong voorwaarts gemaakt in Italië, omdat het nu makkelijker geworden is. Eerst door sms-berichten, dan door Facebook en nu door WhatsApp, wat nu al uitgebreid gebruikt wordt. Deze berichtendienst heeft de terugkeer van de "Latin lover" aangemoedigd."

"Liefjes kunnen nu riskante foto’s van zichzelf uitwisselen. Sommigen onderhouden zo zelfs relaties met 3, 4 anderen."

"Mijn boodschap aan hen die overspel plegen, is: "Wees voorzichtig." Want ook al wordt overspel makkelijker gemaakt, WhatsApp heeft er ook voor gezorgd dat het makkelijker geworden is iemand te betrappen. Zet daarom je toestel zo stil mogelijk. Partners kunnen erg wantrouwig worden als zij het geluidje van een binnenkomend bericht horen."

Ook wordt er verwezen naar een recente update, waardoor er nu twee blauwe vinkjes verschijnen bij een bericht als de ontvanger het gelezen heeft en degene die overspel pleegt dus niet meer kan ontkennen iets gezien te hebben.

lees ook