Boze studenten blokkeren luchthaven van Acapulco

In Mexico blokkeren manifestanten die protesteren tegen de massamoord van 43 studenten, de luchthaven van Acapulco. Intussen wordt duidelijk dat het moeilijk zal zijn om de stoffelijke resten die gevonden zijn, te identificeren.

Journalisten van het Franse persbureau AFP hebben vastgesteld dat niemand de luchthaven in of uit mag. Sommige manifestanten dragen foto's van de vermoorde studenten mee.

Acapulco is een toeristische trekpleister in het zuiden van Mexico en het heeft een belangrijke luchthaven. 

DNA

Volgens de Mexicaanse minister van Justitie wordt het zeer moeilijk om de verbrande resten die mogelijk van de 43 studenten zijn, te identificeren. Volgens de minister zijn er maar twee fragmenten waar mogelijk DNA-testen op uitgevoerd kunnen worden.

De twee fragmenten worden naar een laboratorium gestuurd, dat echter al gezegd heeft dat het niet zeker is of er DNA uit de fragmenten gehaald kan worden.

Volgens drie vermoedelijke leden van het drugkartel dat de studenten vermoord zou hebben, zijn de stoffelijke resten van de studenten gedurende 14 uur verbrand op een grote brandstapel en dan in een rivier gegooid.