Buschauffeurs in Nice schenken vakantiedagen weg om collega te helpen

De inwoners van de Zuid-Franse stad Nice hebben zeker de zon aan de hemel, maar er wordt wel eens getwijfeld of ze ook de zon in hun hart hebben. Geen twijfel meer mogelijk voor wat betreft de chauffeurs van het openbaar vervoer. Zij hebben een collega hun vakantiedagen geschonken zodat de man voor zijn zieke vrouw kan zorgen.

Karim Zaouai kreeg maar liefst 362 vakantiedagen cadeau. Een welgekomen geschenk want zijn vrouw bevalt in november van hun tweede kind, maar ze kreeg in juli een hersenbloeding en heeft sindsdien veel hulp nodig.

Zo'n 250 werknemers uit alle geledingen van de openbare vervoersmaatschappij Lignes d'Azur maakten gebruik van de wettelijke mogelijkheid om vakantiedagen te verzamelen en weg te schenken aan een collega in moeilijkheden. In een week tijd werd zo bijna een jaar verlof verzameld.

"Alles is in een stroomversnelling gekomen door een oproep via Facebook", zegt de initiatiefnemer. "Iedereen heeft bijgedragen, sommigen kenden Karim zelfs niet, maar we zijn een grote solidaire familie."

De gelukkige Karim is bijzonder dankbaar voor de vrijgevigheid van zijn collega's en lichtte de pers in. "Dat doe ik in de eerste plaats om mijn collega's te bedanken, maar ook opdat mensen in een gelijkaardige situatie hetzelfde zouden mogen meemaken."

En die collega's kan hij kennelijk niet missen, want Karim is niet van plan om al die vakantiedagen op te nemen. Eerst zal hij voor zijn vrouw zorgen, "maar het is niet mijn bedoeling om alle verlofdagen te gebruiken. Ik hoop dat ik vanaf januari of februari opnieuw een normaal leven zal kunnen leiden."