David Bowie zet nieuw nummer online

David Bowie heeft op zijn facebookpagina een nieuw nummer online gezet. "'Tis a pity she was a whore" zal op 17 november verschijnen als b-kant op Bowies nieuwe vinylsingle "Sue (Or in a season of crime).
AFP ImageForum

Het zijn drukke tijden voor David Bowie. De zanger brengt aan de vooravond van de eindejaarsperiode een driedelige cd-box uit met een compilatie van zijn vijftigjarige carrière. De box is getiteld "Nothing has changed" en ligt vanaf 17 november in de winkelrekken.

Op 17 november brengt Bowie ook de vinylsingle "Sue (Or in a season of crime)" uit. Op de b-kant van de single zal het nummer "'Tis a pity she was a whore" staan. De titel van dat nummer is ontleend aan een toneelstuk van de 17e-eeuwse schrijver John Ford. "Het nummer verkent de rauwheid van de Eerste Wereldoorlog", aldus Bowie.

"Sue (Or in a season of crime)" zal op een van de cd's van de compilatiebox staan, "'Tis a pity she was a whore" niet.

Midden september maakte muziekproducer Tony Visconti bekend dat David Bowie intussen ook bijna klaar is met de opnames voor een nieuw album. Wanneer dat album uitgebracht wordt, is nog niet bekend.