De "Augurk" van Londen is verkocht

De Braziliaanse financiële groep Safra heeft de "Gherkin" (augurk), een van de belangrijkste "landmarks" van de Britse hoofdstad Londen, gekocht. De Gherkin werd in 2004 geopend en was te zien in talrijke films.
AP2006

De Gherkin werd in juli te koop aangeboden nadat de eigenaar, de Duitse groep IVG Immobilien, een gerechtelijk akkoord had gekregen. De vraagprijs was toen 650 miljoen pond sterling.

Nu heeft de groep van de Braziliaanse zakenman Joseph Safra dus de Gherkin gekocht. De prijs is niet bekendgemaakt, maar volgens The Financial Times zou het gaan om 726 miljoen pond of ongeveer 924 miljoen euro.

De Gherkin werd in 2004 geopend langs de oevers van de Theems en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende kantoorgebouwen van de Britse hoofdstad. Het is 180 meter hoog en heeft 41 verdiepingen die vooral kantoren, maar ook een restaurant en een bar bevatten.