Federale besparingen treffen vervallen Vilvoordse station

Het station van Vilvoorde, dat al jaren in een erg slechte staat verkeert, wordt dit jaar niet meer gerenoveerd. Dat is het gevolg van de federale besparingen. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) dringt er bij de NMBS wel op aan om de renovatiewerkzaamheden toch zo snel mogelijk uit te voeren.

"Trappen liggen schots en scheef, het glas is uit de ruiten, ... Het gebouw is wel vernieuwd maar eenmaal je door het gebouw bent en op het perron komt, kom je op een plek waar je 's avonds niet meer de trein wil nemen wegens sociaal onveilig." Dat was het beeld dat Jan Vanseveren van TreinTramBus in augustus nog schetste van het station van Vilvoorde. Waterinsijpeling veroorzaakt er ook gladheid en het station is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Het station is dus dringend aan renovatie toe, maar door de besparingen zal dat zeker dit jaar niet meer gebeuren. Burgemeester Bonte wil de NMBS er toch "met alle middelen van overtuigen dat het investeringsproject absoluut moet doorgaan".

"Het is nodig om de kwaliteit van het openbaar vervoer en de noodzakelijke toegankelijkheid te garanderen", aldus Bonte. "Ik denk er ook aan om hiervoor de steun van de pendelaars, de gebruikers en de inwoners van Vilvoorde te vragen."

Volgens de NMBS zijn de plannen voor de renovatie van het station van Vilvoorde klaar. De werf zou normaal gezien eind september of begin oktober van start gaan. Maar door de besparingen die het federaal regeerakoord aan de NMBS oplegt, moet de planning herbekeken worden.