Monty Python weigert miljoenendeal voor wereldtournee

De heren van het comedycollectief Monty Python blijven bij hun besluit om niet meer op te treden na hun eenmalige reünie. Ze hadden nochtans een aanbod van ruim 25 miljoen euro gekregen om op wereldtournee te gaan, maar dat ziet het vijftal dus niet zitten. De reünieoptredens in Londen betekenden dus effectief het einde van hun succesvolle comedycarrière.
AP2013

Volgens de Britse krant Mirror hebben boekers het vijftal miljoenen geboden om Monty Python opnieuw op de planken te krijgen in de VS, Azië, Afrika en Australië. Toch blijven de komieken bij hun besluit om niet meer op te treden.

Volgens Eric Idle hebben ze het voorstel wel overwogen. "We hebben het serieus besproken, maar uiteindelijk is beslist om het bij de tien reünieavonden in Londen te houden", zegt hij. "Als je oud en mopperig wordt, geef je niet meer om het geld, maar wil je gewoon thuis zijn. We zijn allemaal de 70 voorbij, iedereen heeft nu zijn eigen interesses en bezigheden. En ons afscheid in Londen was prachtig."

De groep had al laten verstaan dat een wereldtournee praktisch moeilijk zou worden, maar nu blijkt dat de Britse komieken simpelweg geen zin meer hebben om nog op te treden. John Cleese had onlangs nog laten verstaan dat de reünie van het comedycollectief hem eigenlijk koud liet.