Plantage met 1.500 cannabisplanten ontdekt in Sint-Jans-Molenbeek

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is vorige week donderdag een cannabisplantage van 1.500 planten ontdekt. Die stond in een oude wafelfabriek in de Zwarte Vijverstraat. Eén man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

De politie Brussel West ontdekte de plantage vorige week donderdag na een onderzoek en pakte ter plekke een man op. Die werd ter beschikking gesteld van het parket en door de onderzoeksrechter aangehouden. De plantage was recent aangeplant en was nog niet geoogst. De eigenaar van het fabrieksgebouw had het pand verhuurd aan een man, die het op zijn beurt onderverhuurde aan de cannabistelers.