Tientallen doden bij aanslag op school in Nigeria

Bij een aanslag op een school in Nigeria zijn minstens 47 doden en zo'n 80 gewonden gevallen. De dodentol kan nog oplopen. De middelbare school ligt in het noordoosten van het land, een regio waar de islamistische groepering Boko Haram al meerdere aanslagen heeft gepleegd.

Het doelwit van de aanslag was een technische school voor jongens in de stad Potiskum, in het noordoosten van Nigeria. De leerlingen waren net verzameld voor de ochtendlijke samenkomst, voor de start van de lessen, toen de zelfmoordterrorist zichzelf liet ontploffen.

Volgens ooggetuigen was de dader vermomd als scholier de school binnengedrongen en waren de explosieven verstopt in de rugzak die hij bij zich droeg.

Of ook deze aanslag het werk is van Boko Haram, is nog niet duidelijk, hij werd nog niet opgeëist. De terreurorganisatie neemt vaak scholen als doelwit. In april ontvoerde Boko Haram meer dan 200 meisjes uit een internaat, wat internationaal veel ophef veroorzaakte.

Desondanks is het merendeel van de ontvoerde meisjes nog steeds in handen van de organisatie. Ze zouden uitgehuwelijkt zijn aan aanhangers van Boko Haram.