Trijntje Oosterhuis bevestigt deelname aan Songfestival

Trijntje Oosterhuis zal volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de zangeres zelf bevestigd nadat de geruchtenmolen daarover op gang was gekomen.
Copyright Danny van den Berg / www.dannyvandenberg.eu / danny@dannyvandenberg.eu

Zangeres Anouk had vlak voor het weekend verklapt dat Trijntje Oosterhuis Nederland zal vertegenwoordigen met een nummer van haar hand. De zangeres deed er zelf het zwijgen toe, maar vanmorgen heeft ze het nieuws toch bevestigd op de Nederlandse radio.

"Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben", aldus Oosterhuis. "Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk."

Naast de kandidatuur van Oosterhuis raakte ook bekend dat Anouk mee zal schrijven aan haar nummer. "We zitten daarbij in de afrondende fase." Anouk nam twee jaar geleden zelf deel aan het Songfestival en vindt het heel fijn dat ze haar ervaringen nu kan delen. "Ik heb er echt heel veel zin in."

Omroep AvroTros zegt in een mededeling erg trots te zijn dat Nederland opnieuw wordt vertegenwoordigd door een grote artiest. "Met de combinatie van de prachtige stem van Trijntje en het nummer van Anouk gaan we vol vertrouwen richting de jubileumeditie van het grootste muziekevenement ter wereld."