Twee Israëliërs gedood bij twee verschillende aanslagen

In Israël zijn bij twee verschillende aanslagen twee Israëliërs gedood. In Tel Aviv werd een Israëlische soldaat neergestoken, de jongeman overleed later aan zijn verwondingen. Bij een steekpartij op de Westelijke Jordaanoever is een jonge Israëlische vrouw gedood, 2 andere Israëliërs raakten gewond.

De tweede steekpartij vond plaats nabij een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Volgens getuigen probeerde een man in zijn wagen enkele voorbijgangers aan te rijden. Daarna stapte de dader uit en stak drie mensen neer die aan een bushalte stonden te wachten.

Een jonge vrouw overleefde de aanval niet, twee anderen raakten gewond. De dader werd door een veiligheidsagent neergeschoten en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De steekpartij gebeurde in dezelfde buurt waar enkele maanden geleden drie Israëlische tieners werden gekidnapt en later vermoord.

Eerder vandaag heeft een Palestijn een Israëlische soldaat neergestoken in een treinstation in Tel Aviv (zie foto onderaan). Die dader is gearresteerd en wordt momenteel ondervraagd. Het gaat om een Palestijn uit Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever. De soldaat overleed in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Spanningen lopen erg hoog op

De voorbije weken zijn verschillende Palestijnse aanslagen uitgevoerd tegen Israëlische burgers. Daarbij werden meerdere Israëliërs gedood. Vorige zaterdag schoot de Israëlische politie dan weer een Palestijn dood tijdens onrusten. Daarop begonnen Palestijnen in verschillende Israëlische steden met stenen te gooien.

De spanningen lopen al een tijd hoog op in Israël, in het bijzonder in Oost-Jeruzalem, Tel Aviv en in het noorden van het land. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd om het geweld "met alle mogelijke middelen te stoppen". Zo wil hij de huizen van (Palestijnse) onruststokers met de grond gelijk maken. De minister van Justitie Tzipi Livni heeft het over "moeilijke dagen voor Israël." "We moeten het terrorisme een halt toeroepen."

Meest gelezen