Wie wordt de stamceldonor van Veerle?

Via de sociale media, en dan vooral Twitter, is een zoektocht gestart naar een stamceldonor voor de 29-jarige Veerle De Troyer. Ze lijdt aan de ziekte van Hodgkin (een soort lymfeklierkanker) en alleen stamceldonatie kan haar leven redden. In haar zoektocht kreeg ze hulp van illustrator Eva Mouton.

Eind 2012 kreeg Veerle De Troyer de diagnose van de ziekte van Hodgkin. Ze herstelde, maar onlangs bleek dat ze hervallen is. De laatste kans die ze heeft, is het vinden van een geschikte stamceldonor. Heel misschien kan haar zus redding brengen, maar is dat niet het geval, dan moet ze elders op zoek. En dat is geen evidentie, want de kans is slechts 1 op de 50.000 dat iemand geschikt is als donor.

Veerle heeft nu al haar hoop gesteld op de sociale media, waar vrienden en familie een zoektocht gestart zijn. Illustrator Eva Mouton maakte voor haar een cartoon (zie onderaan), die via Twitter werd verspreid. "Wie wordt de stamceldonor van Veerle? Registreer je vandaag nog via stamceldonor.be", staat op de tekening te lezen. 

"We vragen iedereen om de tekening massaal te retweeten. Er wordt dus reclame gemaakt om mijn leven te redden. De steun die ik krijg, is echt fantastisch", zegt De Troyer in Het Nieuwsblad. "Ik weet dat de kans klein is dat ik hierdoor een donor vind, maar wie weet red je zo wel het leven van iemand anders."