Antigifcentrum: "Let op met lekker ogende wascapsules"

Het Antigifcentrum waarschuwt ouders met jonge kinderen voor wascapsules en vaatwastabletten die er uitzien als snoepjes. Kleine kinderen stoppen ze vaak in hun mond en dat kan gevaarlijk zijn. De producenten van wascapsules en vaatwastabletten beloven nu om maatregelen te nemen.

Zeker 1 keer per dag stopt een kind zo'n vaatwastablet of capsule in zijn of haar mond in ons land. Ze verwarren het met een snoepje, aangezien ze dezelfde felle kleuren hebben en vaak ook geparfumeerd zijn. In de capsules zitten gevaarlijke stoffen. In de VS is er al een kind overleden na het eten van een vaatwastablet.

Het Antigifcentrum roept jonge ouders op om de capsules niet in huis te halen tot de kinderen ouder zijn dan 5 jaar. De producenten beloven productaanpassingen. Zo zullen de capsules een speciale film krijgen met een slechte smaak en zouden ze straks minder makkelijk kunnen openbarsten.

Gaat er toch iets mis? Contacteer het Antigifcentrum op 070/245 245.