Boekenbeurs kan 154.000 bezoekers bekoren

Zo'n 154.000 bezoekers hebben de afgelopen dagen de Boekenbeurs in Antwerpen bezocht. Dat zijn ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar. De absolute topdag was gisteren, toen kwamen er 20.000 bezoekers langs om te snuisteren tussen de boeken of hun favoriete auteur te ontmoeten.

De 78ste Boekenbeurs heeft ongeveer 154.000 bezoekers kunnen bekoren. Het grootste deel van die bezoekers is de laatste paar dagen gekomen. Gisteren was een absolute topdag met 20.000 bezoekers. Dat zijn er zo goed als evenveel als vorig jaar.

"Het was geen topeditie", zegt directeur André Vandorpe op Radio 2 Antwerpen. "Waarschijnlijk omdat de Boekenbeurs dit jaar voor een groot deel buiten de herfstvakantie is gehouden, maar toch is iedereen blij met de opkomst, ook de standhouders."