Hangt Tarantino binnenkort zijn filmcamera aan de haak?

Quentin Tarantino overweegt te stoppen met het maken van films na "The hatefull eight". De regisseur van filmklassiekers zoals "Pulp fiction" en "Reservoir dogs" vindt dat een regisseur niet bezig moet blijven "tot mensen je smeken om te stoppen".

Naar aanleiding van zijn nieuwste film "The hatefull eight" heeft de Amerikaanse filmregisseur Quentin Tarantino een interview gegeven aan de filmwebsite deadline.com. In dat interview heeft hij het onder meer over zijn pensioenplannen. "The hatefull eight" is immers de 10e film van de cineast met de grote kin en dan is het voor hem welletjes geweest. "Je moet niet bezig blijven tot mensen je smeken om te stoppen", zegt hij daarover. "Stoppen na tien films terwijl mensen nog meer van je verwachten is het juiste om te doen."

Tarantino zou zich de rest van zijn leven willen toeleggen op het schrijven van toneelstukken en boeken. "Ik wil stoppen op een hoogtepunt." Hij geeft wel toe dat hij niet goed weet wat hij zou doen als er zich een nieuwe goede film opdringt. "Ik ga het niet weigeren omdat ik gezegd heb dat ik ging stoppen", zegt hij.

De cineast heeft in het verleden wel al vaker uitspraken gedaan waar hij later op is teruggekomen. Het is bijgevolg helemaal niet duidelijk of de regisseur effectief overweegt om te stoppen of dat dit het best met een flinke korrel zout wordt genomen. Toen het scenario van "The hatefull eight" op het internet uitlekte, liet Tarantino ook eerst weten dat de film er nooit ging komen. Nu is hij toch in volle productie.

Wie is Quentin Tarantino?

Quentin Tarantino (51) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn langspeeldebuut "Reservoir Dogs" dateert al van 1992, maar zijn echte doorbraak kwam er pas na het winnen van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes voor de film "Pulp fiction" (1994, kleine foto). Hij staat bekend voor zijn typische postmoderne film- en verhaalstijl vaak doorspekt met veel verwijzingen naar de popcultuur en erg veel geweld.

Andere films van zijn hand zijn de komedie "Four rooms" (1995) met onder meer Madonna, misdaadfilm "Jackie Brown" (1997) doorspekt met motownmuziek en soul, de erg bloederige actiefilms "Kill Bill" (Vol.1 en Vol.2), autofilm "Death proof" (2007), WOII-film "Inglourious basterds" (2009) met daarin de doorbraak van Christoph Waltz en slavenwestern "Django unchained" (2012) met onder meer Leonardo Di Caprio. Zijn tiende langspeelfilm "The hatefull eight" komt volgend jaar uit.

Naast films regisseren schreef hij ook het scenario voor onder meer "Natural born killers" van Oliver Stone (1994) en "From dusk till dawn" (1994) van Robert Rodriguez. Voor het scenario van "Pulp fiction" en "Django unchained" won Tarantino telkens een Oscar.