Horrorklassieker "The evil dead" krijgt tv-versie mét Campbell in hoofdrol

De culthorrorfilm "The evil dead" krijgt een spin-off op het kleine scherm. Bruce Campbell, de acteur die de hoofdrol vertolkte in de oorspronkelijk films, zal opnieuw in de huid van zijn personage Ash Williams kruipen.

De culthorrorfilm "The evil dead" uit 1981 had al twee sequels "Evil dead II" en "Army of darkness"; en een remake "Evil dead" uit 2013, maar krijgt nu ook een volwaardige tv-serie. Opmerkelijk is vooral dat de oorspronkelijke hoofdrolspeler Bruce Campbell opnieuw in de rol kruipt van Ash Williams. Eerder had hij hetzelfde gedaan voor een korte cameo in de remake uit 2013.

Sam Raimi, de regisseur van de oorspronkelijke films, zal het scenario schrijven voor de eerste aflevering van de nieuwe serie. Voorts zal hij ook wat regiewerk op zich nemen en blijft hij de serie financieren als producer. De serie is vanaf 2015 te zien op de Amerikaanse betaalzender Starz. Mogelijk wordt de serie daarna nog door andere zenders opgepikt.

In de oorspronkelijke film uit 1981 gaat Ash samen met enkele vrienden op weekend naar een huisje in de bergen. In de kelder van het huisje vinden ze een dodenboek. Door eruit voor te lezen roepen ze per ongeluk een kwaadaardige demon op die ervoor zorgt dat de studenten elkaar een voor een vermoorden. Hieronder vindt u de trailer van de oorspronkelijke film. Opgelet: niet voor gevoelige kijkers.