Jeroen Meus is de koning van de Boekenbeurs

De eer voor het best verkopende boek op de Boekenbeurs non-fictie gaat naar televisiekok Jeroen Meus met "Mijn 200 klassiekers". In de categorie fictie gaat misdaadauteur Pieter Aspe met de beker lopen met zijn boek "Zonder voorschrift".

Bij de non-fictieboeken heeft Jeroen Meus met 2.753 exemplaren van zijn kookboek "Mijn 200 klassiekers" veruit het meeste verkocht. De tweede plaats is voor zijn vrouwelijke collega Pascale Naessens met "Puur eten dat je gelukkig maakt" dat 1.773 keer over de toonbank ging. Het podium bij non-fictie wordt afgesloten door "Anti-stress kleurblok", een kleurboek voor volwassenen die 1.250 mensen kon bekoren.

In de categorie fictie ging Pieter Aspe met "Zonder voorschrift" 1.300 keer over de toonbank. De nipte tweede plaats in die categorie was voor Gillion Flynn met haar roman "Gone Girl". Zij verkocht 1.267 exemplaren. Het brons bij de fictieboeken is voor Griet Op De Beeck met "Kom hier dat ik u kus". Ze strandt met 1.251 slechts 16 exemplaren onder de tweede plaats.

Deze editie van de Boekenbeurs stond helemaal in het teken van de strip, dus ook hun top 3 kan hier niet ontbreken. Jef Nijs was met "Jommeke: De boemerang van Kirimbir" de best verkopende stripauteur (1.050 exemplaren). De tweede plaats ging naar Marc Legendre en Willy Vandersteen met "Amoras" (900 exemplaren). Youri Jigounov en Yves Sente sluiten de top 3 af met "Terug naar Greenfalls" uit de XIII-reeks (600 exemplaren).

Bij de jeugdboeken scoort "Het grote kinderkleurboek" (1.200 exemplaren), "Fantasia 9" van Geronimo Stilton (1.120 exemplaren) en "De zevende dienaar" van Mark Borgions en Paul Wauters (1.100 exemplaren).