Kapitein van Zuid-Koreaanse ferry veroordeeld tot 36 jaar cel

In Zuid-Korea is de kapitein van de veerboot die in april zonk, veroordeeld tot 36 jaar cel. Het Openbaar Ministerie had de doodstraf gevraagd.
AP2014

Volgens een vertegenwoordiger van het parket draagt de 69-jarige kapitein Lee Joon-seok de "meest directe en zwaarste verantwoordelijkheid" want "hij verliet het vaartuig zonder iets te ondernemen om de passagiers te redden". "Tijdens het gerechtelijk onderzoek probeerde hij zich te rechtvaardigen en heeft hij gelogen. Hij toonde geen enkele wroeging."

De veerboot Sewol met aan boord 476 mensen, onder wie 325 scholieren op schoolreis, kapseisde op 16 april voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea. Minstens 292 mensen kwamen om het leven, 12 opvarenden zijn nog altijd vermist.