Noodweer overspoelt grote delen van Italië

Grote delen van Italië worden geteisterd door zware regenval. Modderstromen en overstromingen teisteren Toscane, Ligurië, Lombardije en Emilia-Romagna. Een vrouw, die vast kwam te zitten in haar woning, overleed aan een hartaanval en een ouder koppel is nog vermist.

De afgelopen 12 uur is er meer dan 20 centimeter regen gevallen in de getroffen regio's. Ook de stad Genua is zwaar getroffen. Inwoners van de noordwestelijke stad staan kniehoog in het water, de scholen zijn er gesloten en huizen moeten worden geëvacueerd.

In Toscane overleed een vrouw aan een hartaanval, nadat ze vast was komen te zitten in haar woning. Meer naar het noorden is een bejaard koppel wellicht overleden na een modderstroom. Hun huis raakte helemaal bedolven en er is weinig hoop om hen nog levend terug te vinden.

Het Italiaanse landschap is op sommige plaatsen onstabiel. Gebieden tussen de zee en bergachtig gebied zijn kwetsbaar. Het natuurlijke nadeel wordt aangewakkerd door illegale bebouwing, het verwaarlozen van landbouwgrond en gebrekkige infrastructuurwerken.