"Dalziel" uit "Dalziel and Pascoe" is overleden

De Britse acteur Warren Clarke is op 67-jarige leeftijd overleden. Clarke vertolkte van 1996 tot 2007 de hoofdrol in de detectiveserie "Dalziel and Pascoe". Hij was ook te zien in de films "A clockwork orange", "Blow dry" en "Tinker, tailor, soldier, spy".
© BBC

De Britse acteur Warren Clarke is overleden. Clarke begon zijn carrière eind de jaren zestig in het theater. Begin de jaren 70 kreeg hij een rol in "A clockwork orange" van Stanley Kubrick.

De voorbije decennia vertolkte hij de meest uiteenlopende rollen in verschillende televisieseries. Het bekendst is zijn rol in de BBC-detectiveserie "Dalziel and Pascoe", waarin hij een wat norse inspecteur Andy Dalziel vertolkt.

Warren Clarke is op 67-jarige leeftijd overleden na een korte ziekte, meldt de manager van de acteur aan de BBC.