"Flag" van Jasper Johns geveild voor 29 miljoen euro

Het kleine schilderij "Flag" van Jasper Johns heeft bij veilinghuis Sotheby's in New York 29 miljoen euro opgebracht. Dat is bijna het dubbele van de geschatte waarde en een recordbedrag voor een werk van de 84-jarige Amerikaanse kunstenaar.

De doeken van Mark Rothko blijven gegeerd goed in de kunstwereld. Maandag veranderden al twee doeken van de schilder voor bijna 62 miljoen euro van eigenaar. Dinsdag was het werk "No. 21 (Red, brown, black and orange)" goed voor 36 miljoen euro bij Sotheby's.

Een ander topstuk op de veiling in New York was "Flag" van Jasper Johns. Het doek is 45 centimeter breed en 30 centimeter hoog en werd geveild voor 29 miljoen euro. Dat is een recordbedrag voor een doek van Johns.

Het vorige veilingrecord voor een doek van Jasper Johns was 23 miljoen euro. Dat bedrag werd ook betaald voor een schilderij van een vlag van Jasper Johns.