Al drie eboladoden in Mali

In Mali, in West-Afrika, is een derde slachtoffer aan ebola bezweken. Het gaat om een verpleegster. Ze is wellicht besmet geraakt toen ze een patiënt uit Guinee verzorgde. Het ziekenhuis waar ze werkte, is uit voorzorg gesloten.

De verpleegster werd zaterdag opgenomen in het ziekenhuis van de hoofdstad Bamako. Daar had ze eerder een man verzorgd van wie niet meteen duidelijk was dat hij aan ebola leed. Hij overleed maandag. Pas toen werd het ministerie van Gezondheid geïnformeerd. Een dag later overleed de verpleegster.

Vorige maand overleed een kind van 2 in Mali aan de ziekte. De twee nieuwe gevallen staan daar los van. Voorts worden in Mali een 50-tal mensen in quarantaine gehouden.

De twee nieuwe doden zijn geen goed nieuws voor Mali, waar gezondheidswerkers dachten dat ze aan het ergste van de dodelijk ebola-epidemie aan het ontsnappen waren.

Intussen blijft de epidemie vooral in Sierra Leone fel woeden. De laatste drie dagen zijn daar 300 nieuwe infecties geteld. In totaal zijn in de getroffen regio al meer dan 13.200 gevallen geteld.