Al zeker 58 doden na bomexplosie in Nigeriaanse school

Bij de bomexplosie maandag in een college in het noordoosten van Nigeria, zijn zeker 58 mensen om het leven gekomen. Dat werd bij de onderwijsinstelling vernomen. Er raakten bij die aanslag, die toegeschreven wordt aan de islamistische terreurmilitie Boko Haram, ook 117 mensen gewond, zo blijkt uit een nieuwe slachtofferbalans.

Een zelfmoordterrorist had maandagochtend een explosie veroorzaakt in een college voor jongens in Potiskum, in de deelstaat Yobe. Dat gebeurde op het moment dat de schoolleiding, net voor de start van de lessen, de jongeren wilde toespreken.

Aanvankelijk was er sprake van 47 doden en 79 gewonden. Maar die aantallen zijn de voorbije 48 uur verder opgelopen omdat meerdere doden en gewonden in eerste instantie naar huis werden gebracht in plaats van naar het ziekenhuis. De overheid van de deelstaat Yobe heeft vervolgens aan die families gevraagd om zich te melden.

De terreurgroep Boko Haram heeft de jongste tijd al verschillende aanvallen uitgevoerd op scholen. Eveneens in Potiskum was op 3 november een bom afgegaan in een sjiitische school, waarbij dertig mensen het leven verloren. Vandaag kwamen zeker tien mensen om bij een aanslag op een school in Kontagora, in de deelstaat Niger.