Dench: "Mensen die me vragen wanneer ik met pensioen ga, maken me woedend"

Net geen 80 is ze, maar aan ophouden denkt Judi Dench nog lang niet. Dat heeft de Britse actrice onderstreept bij de voorstelling van een filmproject van de BBC. "Mensen die me vragen wanneer ik met pensioen ga, maken me woedend", klonk het.

Een Oscar en ettelijke Golden Globes, Emmy's en BAFTA's heeft ze op de schouw staan. Ze speelde me in meer dan 100 films en series. Sinds koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk haar toeliet tot de Orde van het Britse Rijk gaat ze als "dame" door het leven. De Britse actrice Judi Dench heeft alles bereikt waar een mens van dromen kan. Toch denkt ze nog lang niet aan ophouden. Zelfs al is ze bijna 80 en lijdt ze sinds enkele jaren aan een oogziekte die haar zicht ernstig beperkt.

"Mensen die me vragen wanneer ik met pensioen ga of me aan mijn leeftijd herinneren, maken me woedend", zei ze in Londen bij de voorstelling van "Roald Dahl's Esio Trot", een filmproject van de BBC. "Het doet me walgen. Ik wil niet horen dat ik te oud ben om iets te doen. Ik wil het eerst proberen. Als ik niet slaag, dan mag men zeggen dat ik iets niet kan doen."

"Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, waarschuwen mensen dat je bepaalde dingen beter laat omdat je kan vallen of omdat je de teksten niet meer kan onthouden. Laat me gewoon doen."