Minder belastingen voor wie in Brussel gedomicilieerd is

Wie in het Brussels Gewest gedomicilieerd is, zal in de toekomst minder belastingen moeten betalen. Dat zegt Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel. Hij gaat twee typisch Brusselse belastingen afschaffen. Eigenaars van vastgoed in Brussel die zelf buiten Brussel wonen, zullen meer moeten betalen.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er nu nog twee belastingen die elders niet bestaan: de agglomeratiebelasting (die 1 procent op de personenbelasting bedraagt) en de forfaitaire gewesttaks. "Die twee gaan we afschaffen", zegt Guy Vanhengel.

De onroerende voorheffing gaat wel stijgen. "Maar die heffing wordt op een veel grotere schaal geïnd, waardoor die maar lichtjes moet stijgen", verzekert Brussels minister van Financiën Vanhengel.

"Met de maatregelen gaat iedereen die geniet van onze economische investeringen daartoe bijdragen. Voor wie hier woont, wordt het goedkoper."