Politie massaal opgeroepen na stroomuitval in Geel

In Geel en delen van Westerlo en Mol is vanmorgen op grote schaal de elektriciteit uitgevallen. Dat veroorzaakte hier en daar praktische problemen, onder meer op het spoor. De problemen ontstonden nadat een transformatorenstation was uitgeschakeld. Rond de middag waren de problemen opgelost.

Toen de stroom net uitgevallen was, rond 8.30 uur, moest de brandweer een drietal mensen gaan bevrijden uit geblokkeerde liften. De politie werd massaal ingeschakeld, onder meer om het verkeer te regelen op de drukste kruispunten en aan spoorwegovergangen, omdat die dicht waren gegaan.Tussen Herentals en Mol viel het treinverkeer zelfs uit. Er reden vervangbussen in de twee richtingen.

De stroom viel weg nadat het transformatorenstation Heze in de Doornboomstraat was uitgeschakeld. Dat gebeurde uit voorzorg, omdat er enkele steekvlammen gezien waren. De brandweer kwam ter plekke, maar er moest niet geblust worden. Eandis en netwerkbeheerder Elia beslisten om de stroom veiligheidshalve uit te schakelen.

De stroom viel weg op het volledige grondgebied van Geel, en in delen van de omliggende gemeenten Westerlo en Mol. Rond de middag waren de problemen van de baan.  (foto: archieffoto gemeentehuis).