VRT krijgt boete voor reclame op kraag van Pfaff

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de VRT een boete van 5.000 euro gegeven omdat de regelgeving over productplaatsing niet werd nageleefd. In het programma "Hotel M" op 12 juni waren onder meer de kraagreclame van Jean-Marie Pfaff en een cd van The Common Linnets te zien.

Het Mediadecreet laat productplaatsing op televisie toe onder verschillende voorwaarden. De kijker moet aan het begin, het einde en na eventuele reclameonderbrekingen gewezen worden op de aanwezigheid van productplaatsing in een programma.

"De VRM stelt vast dat de kijker niet op passende wijze werd gewezen op de aanwezige productplaatsing, door middel van het voorgeschreven PP-logo", motiveert de VRM de boete van 5.000 euro voor de uitzending van "Hotel M" op de VRT op 12 juni.

Tijdens de uitzending van de talkshow van Marcel Vanthilt was Jean-Marie Pfaff een van de gasten. De voormalige doelman verscheen meer dan acht minuten in beeld met reclame op zijn kraag. In de uitzending werd ook een cd van The Common Linnets aangeprezen.

Meest gelezen