WHO: "Al meer dan 5.000 mensen overleden aan ebola"

De ebola-epidemie heeft in het westen van Afrika al aan meer dan 5.000 mensen het leven gekost. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag in Genève meegedeeld. Experts gaan er evenwel van uit dat het werkelijk aantal slachtoffers nog een stuk hoger ligt.
AFP

Sinds de uitbraak van de epidemie in maart, raakten al 14.098 mensen besmet met het ebolavirus. Het aantal mensen dat aan de ziekte overleed, bedraagt nu 5.160.

Experts gaan er evenwel van uit dat het werkelijk aantal slachtoffers nog een stuk hoger ligt, omdat niet alle gevallen aan de overheid worden gemeld.

Volgens de WHO zijn er intussen wel aanwijzingen dat de toename van het aantal nieuwe gevallen afremt in Guinee en in Liberia. In Sierra Leone is er nog altijd een "sterke toename", zo zegt de gezondheidsorganisatie.