YouTube lanceert betalende muziekstreamingdienst "Music Key"

YouTube, het onlinevideoplatform van de Amerikaanse internetgigant Google, heeft vandaag zijn muziekstreamingsdienst "Music Key" gelanceerd.

Met "YouTube Music Key" kunnen gebruikers aan reclame ontsnappen en ook naar muziek luisteren als hun smartphonescherm vergrendeld is of als ze een andere applicatie dan YouTube gebruiken, aldus YouTube op zijn officiële blog.

De dienst is vanaf volgende week in een betaversie beschikbaar en wordt aangeboden voor een promotionele prijs van 7,99 dollar per maand. Naast de VS test YouTube Music Key in Finland, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk zal de dienst 9,99 dollar kosten. In dat bedrag zit ook de toegang tot de meer dan 30 miljoen titels van Google Play Music.

"YouTube Music Key" wordt in eerste instantie op uitnodiging aangeboden "aan onze grootste muziekfans", maar zal later over heel de wereld beschikbaar zijn, aldus YouTube.