Zakenman Herman De Bode wordt kabinetschef van Jan Jambon

Zakenman Herman De Bode wordt de nieuwe kabinetschef van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA). De Bode is een voormalige topman van adviesbureau McKinsey. Op het kabinet van Jambon zal hij de leiding van de cel "Algemeen Beleid" op zich nemen. De Bode zal er naast Joy Donné werken, die als kabinetschef "Binnenlandse Zaken" actief is.

Herman De Bode krijgt als kabinetschef voor het algemeen beleid geen onbelangrijke taak. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het uitzetten van de beleidslijnen en het opvolgen van de kern.

Bij de verkiezingen van 25 mei duwde Herman De Bode de Antwerpse lijst van de opvolgers voor de Kamer. "De stap naar een kabinet is voor mij een logische stap. Ik heb mij bij de verkiezingen al geëngageerd voor de N-VA. En nu wil ik mij ook actief inzetten om onze economie terug op het juiste spoor te zetten, de sociale welvaart te verzekeren en de sociaaleconomische hervormingen mee te begeleiden", laat De Bode weten.

De Bode komt uit het bedrijfsleven en was tot 2005 topman van adviesbureau McKinsey, maar hij moest onder druk een stap opzij zetten nadat was bekend geraakt dat hij het "Manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa" van de denkgroep "In de Warande" had ondertekend.

Op het kabinet van Jambon zal De Bode naast Joy Donné werken, die er als kabinetschef Binnenlandse Zaken actief is. Donné raakte bekend als de chauffeur van de Porsche die N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam oppikken tijdens de federale onderhandelingen.