"Hij beloofde me dat hij zou bellen"

Het zou niet makkelijk worden, maar Karen Shepard geloofde in 2002 in het huwelijk dat ze met Adam Marx aanging. Zij had al 3 kinderen, hij had er 2. Want, aldus Shepard, "hij was na vele jaren bereid te scheiden van zijn eerste vrouw, dus konden wij samen één groot, gelukkig gezinnetje worden". Maar in 2005 liep het helemaal fout en de vrouw uit Wisconsin, VS, verdacht haar man ervan vreemd te gaan. Ze liet hem de keuze: of veranderen, of het huis uit. Marx pakte zijn koffers en verdween. Onlangs ontdekte Shepard, nog altijd officieel getrouwd met Marx, dat haar echtgenoot elders een nieuw gelukkig gezinnetje gesticht heeft.

"Nadat hij vertrokken was, bleef ik met zijn schulden zitten. Ik wilde daarom met een zuivere lei starten en verhuisde. Toch liep ik hem nog één keer tegen het lijf. Hij beloofde me dat hij zou bellen. Moet ik eraan toevoegen dat ik nooit nog iets van hem gehoord heb?", aldus de 48-jarige vrouw op de lokale nieuwswebsite Post-Crescent.

"Toen mijn vader in 2012 ziek werd, probeerde ik mijn man opnieuw te contacteren. Via zijn moeder, die ik op Facebook teruggevonden had, kwam ik te weten hoe de vork echt in de steel zat. Adam was opnieuw getrouwd. Maar ik ben nog altijd met hem getrouwd. Als je met iemand trouwt, dan is dat toch voor het leven, ook al is het soms moeilijk."

Shepard stapte vervolgens naar de politie, want: "Hoe kon hij me dit aandoen, opnieuw trouwen? Ben ik dan dood? Heeft hij mijn identiteit misschien veranderd?". Op 8 oktober zag ze haar man opnieuw, na 9 jaar dus. Maar het was dus geen gelukkig weerzien.

Momenteel loopt tegen Marx een gerechtszaak en riskeert hij voor bigamie en valsheid in geschrifte een gevangenisstraf. Ook is de echtscheidingsprocedure intussen ingezet.

lees ook