"Nood aan een opkikker? Denk aan dit olifantje"

Een groep toeristen was onlangs in Zambia getuige van een aanval van 14 leeuwen op een jong olifantje. Maar de 1-jarige olifant liet zich niet zomaar doen en dwong de leeuwen uiteindelijk het hazenpad te kiezen. Het filmpje op YouTube heeft intussen al bijna 4 miljoen views.

"In de 30 jaar dat ik gids ben, heb ik zoiets nog nooit gezien. We waren zo bezorgd dat die baby-olifant voor onze ogen zou gedood worden. Maar hij overleefde. We noemen hem nu Hercules. Want wat kan die vechten!", aldus gids Innocent op nieuwswebsite New York Post.

De Australische reisjournaliste Nina Karnikowski, die deel uitmaakte van het groepje dat het gevecht meemaakte, reageerde op Twitter: "Als ik ooit nood heb aan een opkikker, dan zal ik aan Hercules, het kleine olifantje, denken. We zagen hem gedurende een twintigtal minuten vechten voor zijn leven, alvorens hij de leeuwen wist te verdrijven. Een echte inspiratiebron!"

lees ook