"Uplace-complex in Machelen opent in 2018 de deuren"

Voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Jan Van Lancker van Uplace hebben tijdens een persontmoeting in Machelen aangekondigd dat het omstreden beleveniscomplex in 2018 de deuren zal kunnen openen. Beiden zijn ervan overtuigd in 2015 hiervoor over alle vergunningen te beschikken zodat een jaar later met de bouw kan worden gestart. De persontmoeting vond plaats op de braakliggende site waar de vastgroepgoed het project wil realiseren.

Van Lancker wees erop dat het complex in mei 2012 ook al eens volledig vergund was, maar dat de milieuvergunning nadien door de Raad van State vernietigd werd vanwege de onzekerheid over de vraag of alle mobiliteitsingrepen om het nieuwe complex toegankelijk te maken wel op tijd zouden klaar geraken.

"Zoals de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie recent aangaf in haar positief advies is het mobiliteitsprobleem van de baan. De wegenwerken, zoals het nieuwe op- en afrittencomplex op de Brusselse Ring, zijn allemaal vergund en ook de ontsluiting via het openbaar vervoer komt er. Voor het nieuwe treinstation op 150 meter van de site wordt binnenkort een bouwvergunning afgeleverd, De Lijn zet een shuttlebus in vanuit het station van Vilvoorde en de luchthaven en tegen 2020 passeert hier een tram op de nieuwe lijn Jette-Zaventem", aldus Van Lancker.