"Witloof met hesp in Spanje zou geweldig zijn"

Het Nieuwsblad schrijft vanochtend dat Jeroen Meus aan de voet staat van de verovering van de wereld met plannen voor een Spaanse en Portugese versie van "Dagelijkse kost". "Er zijn inderdaad plannen en er is interesse uit het buitenland, maar het staat allemaal nog niet vast", zegt Jeroen Meus in "De ochtendshow" van Peter Van de Veire op MNM. "Dagelijkse kost" zal in december alvast op een digitale zender in Spanje en in Portugal uitgezonden worden.

Jeroen Meus meldt in "De ochtendshow" op MNM dat hij ook gelezen heeft dat hij binnenkort in Spanje te zien zal zijn op de (digitale) televisie. Zijn productiehuis Hotel Hungaria bevestigt aan deredactie.be dat de Spaanse en Portugese versie van "Dagelijkse kost" in december op antenne komen.

Jeroen Meus reageerde wat verrast bij MNM. "Ik heb er nog geen idee van of de Spaanse versie van "Dagelijkse kost" er werkelijk komt. Ik lees ook maar de krant. Een tijdje geleden ben ik er wel over aangesproken en er is interesse van verschillende zenders, maar concreet weet ik nog van niets", aldus Meus.

De televisiekok is het idee om in het buitenland op televisie te verschijnen niet ongenegen. "Stel dat het lukt en "Dagelijkse kost" in Spanje op televisie komt, dan zou het toch geweldig zijn om de Spanjaarden witloof met hesp te laten maken."

Jeroen Meus heeft ook de vraag gekregen om twee afleveringen van "Dagelijkse kost" op te nemen in het Engels. "Maar dat heb ik nog niet gedaan", klinkt het. De Engelse versie van "Dagelijkse kost" maakt kans om op Food Network uitgezonden te worden.

"Voor alle duidelijkheid, het gaat om digitale zenders. Food Network is wel een grote zender in de VS, maar we zien wel. Niets staat vast op dit ogenblik", besluit Jeroen Meus.