Acteur Morgan Freeman gelauwerd in Londen

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman is in Londen uitgeroepen tot "a freeman". De 77-jarige Freeman werd gelauwerd tijdens het gala Freedom of the City of London. De bekroning stamt uit de 13e eeuw en is te vergelijken met het ontvangen van de sleutels van een stad.

Morgan Freeman werd in de Guildhall in Londen in de bloemen gezet voor zijn acteer- en liefdadigheidswerk. De 77-jarige Oscarwinnaar las tijdens de bekroning de verklaring van "a freeman" voor.

Een freeman is een bevoorrechte burger van de stad Londen. Vroeger kreeg iemand die de titel in ontvangst nam enkele voorrechten, zoals de toestemming om schapen te hoeden. Vandaag gaat het om een ceremoniële onderscheiding.

Morgan Freeman is bekend van films als "Deep impact", "Shawshank redemption", "Bruce almighty" en "Se7en". Voor zijn rol in "Million dollar baby" van Clint Eastwood kreeg hij een Oscar in 2004. Op dit ogenblik is hij te zien in de bioscoop in de film "Lucy".