Allereerste opname van Elvis Presley gaat onder de hamer

De allereerste plaat die Elvis Presley ooit heeft opgenomen, wordt begin volgend jaar op een veiling te koop aangeboden. Op de vinylschijf uit 1953 is te horen hoe de toen 18-jarige Elvis de nummers "My happiness" en "That's when your heartaches begin" zingt.

Presley nam de plaat in juni 1953 in de Memphis Recording Service op toen hij 18 was. Naar verluidt wilde hij weten hoe zijn stem op vinyl klonk. Hij betaalde toen 4 dollar voor de opname. Een jaar later dook hij opnieuw de studio in voor Sun Records en schoot zijn carrière uit de startblokken.

De legende wil dat de jonge Presley het plaatje opnam als verjaardagscadeau voor zijn moeder. Enig probleem: zelf bezat de familie geen platenspeler. Hij nam de opname daarom mee naar het huis van een vriend en liet die daar achter.

De plaat wordt op 8 januari volgend jaar geveild samen met nog andere memorabilia zoals Elvis' eerste rijbewijs uit 1952 en een jasje dat hij in de film "Viva Las Vegas" droeg.