Belgische toppianiste vermoord in Duitsland

De Belgische toppianiste Kate de Marcken (50) is in het Duitse Bonn vermoord gevonden in een bos. Haar echtgenoot, de Russische cellist Sergey Kurochkin (54), bekende dat hij haar wurgde tijdens een ruzie over de muzikale opvoeding van hun zoon. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Kurochkin stapte op 27 oktober naar de politie van Bonn, waar hij en Kate de Marcken al jaren in het gereputeerde symfonische Beethoven Orchester spelen. De Rus leek erg ongerust. "Ik heb al dagen niets meer van mijn vrouw gehoord", zei hij.

Zijn echtgenote was volgens hem vier dagen eerder naar Luik gereisd voor een familiebezoek en om geschenkjes te kopen voor hun 12-jarige zoon, en was daarna niet meer teruggekeerd.

De Duitse rechercheurs ontdekten vrij snel dat het verhaal van de Rus niet klopte. Uiteindelijk bekende Kurochkin dat hij zijn vrouw wurgde tijdens een ruzie. Hij nam de speurders mee naar een bos in Bonn en toonde waar hij haar had begraven. Een ruzie over de muzikale opvoeding van hun zoon zou aan de basis hebben gelegen.

Kate de Marcken komt uit Waver en volgde een opleiding aan het conservatorium van Luik. Ze werkte in de Brusselse Muntschouwburg en in de Opera van Bonn en Salzburg, en trad dus ook toe tot het Beethoven Orchester in Bonn als pianiste. De Marcken was erg geliefd in het wereldje, waar met grote verslagenheid werd gereageerd op het nieuws.