E.coli in geitenkaas "Pelardon" van "Fermier de la Borie"

Via het RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) is het FAVV op de hoogte gesteld van E.coli O157 H7 in rauwmelkse geitenkaas van het merk "Pelardon", geproduceerd door "Fermier de la Borie". De betrokken producten zijn al uit de winkel gehaald. Consumenten die de kaas al aangekocht hadden en nog in hun bezit hebben, wordt gevraagd het product terug te brengen naar het punt van aankoop. In geval van twijfel kunnen consumenten ook bij het punt van aankoop de nodige informatie krijgen.

De bijkomende leveringen betreffen:

  • -Pierre Orban, 4890 Thimister (lot nummer 288 en 296, THT 09/12/2014 en 16/12/2014)
  • -Fromazard, 1180 Uccle (lot nummer 288 en 296, THT 09/12/2014 en 16/12/2014)


Beschrijving van het product:

  • Rauwmelkse geitenkaas verkocht in individuele verpakking
  • Naam van de kaas : « Pelardon »
  • Commerciële benaming : « Fermier de la Borie »
  • Ten minste houdbaar tot : 21/10/2014 tot 16/1202014
  • Lotnummers : 236 tot 297
  • Identificatie nummer : FR 48 186 011 CE

 

Verkooppunten:

  • Pierre Orban, 4890 Thimister
  • Fromazard, 1180 Ukkel
  • La Crèmerie Saint Guidon, 1070 Anderlecht
  • Lucca bvba kaasmeester affineur, 9700 Oudenaarde
  • Het Mekka van de Kaas, 9000 Gent
  • Jean-Luc Parmentier, 7830 Silly

E.coli O157 H7 is een variant die ernstige voedselvergiftigingen kan veroorzaken. De symptomen kunnen optreden in de eerste week na het eten van deze kazen en kunnen zijn: maagdarminfecties die gepaard kunnen gaan met bloederige diarree al of niet gepaard met koorts. In zeer erge gevallen kunnen nierstoornissen optreden bij jonge kinderen. Personen die deze kazen genuttigd hebben en gelijkaardige symptomen vertonen moeten zo snel mogelijk hun huisarts raadplegen en hem de nodige informatie bezorgen over het eten van de kaas.