Jacht op "loslopende tijger" in omgeving van Parijs

In de buurt van de Franse hoofdstad Parijs zijn de politie en de brandweer op zoek naar een grote katachtige, mogelijk een tijger. De omwonenden wordt aangeraden om binnen te blijven, niet te gaan wandelen en zoveel mogelijk de wagen te nemen. De hulpdiensten zijn massaal opgetrommeld om het dier levend te vangen.

Montévrain, een voorstadje in het oosten van Parijs, verspreidde enkele uren geleden een opvallende waarschuwing via Facebook en Twitter. In de buurt van het tennis- en voetbalterrein was een grote katachtige opgemerkt. Inwoners van Montévrain en de naburige gemeenten Chessy en Chalifert wordt ten strengste aangeraden voorzichtig te zijn en zich niet binnen de ingestelde veiligheidszone te begeven. "Ga niet te voet op pad, ga niet wandelen in de bossen en neem zoveel mogelijk de wagen", is het strikte advies. De scholen in Montévrain bleven dicht vandaag.

De bal ging vanmorgen aan het rollen nadat een vrouw een dier opgemerkt had. Ze maakte een foto -waarop inderdaad een grote katachtige te zien is- en waarschuwde de hulpdiensten. Later vandaag liepen er bij de autoriteiten nog andere meldingen binnen. Dat de gemeente die ernstig neemt, mag duidelijk wezen: bijna 200 agenten en brandweermannen worden ingezet om het dier te onderscheppen, net als de Civiele Bescherming. Ze krijgen de hulp van een helikopter en er worden ook warmtebeeldcamera's gebruikt. Er is zelfs een wolvenvanger ingeschakeld.

Een team experts van Le Parc des Félins, een opvangcentrum voor katachtigen in de buurt van Parijs, is ter plaatse. Op basis van pootafdrukken die ter plaatse aangetroffen werden, vermoeden ze dat het gaat om een dier van 1 tot 1,5 jaar oud dat 70 tot 80 kilogram weegt. Of het echt gaat om een tijger, zoals de getuigen zeggen, is nog niet duidelijk. Het is de bedoeling om het dier levend te vangen.

Montévrain bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar dat heeft laten weten dat er in themapark geen tijgers zitten, dus het dier kan ook niet van daaruit ontsnapt zijn. Ook bij dierenparken in de omgeving wordt geen melding gemaakt van een vermist dier. Vorige week heeft een circus halt gehouden in Montévrain, maar volgens de burgemeester was er geen tijger onder de circusdieren. Mogelijk gaat het om een grote katachtige die als huisdier gehouden werd en nu ontsnapt is.