Maes Pils beste pils volgens European Beer Star Awards

De European Beer Star Awards in de categorie "European Style Mild Lager" gaat voor 2014 naar Maes Pils, zo meldt Alken-Maes. In een persbericht spreekt de brouwerij van de belangrijkste professionele biercompetitie in Europa, die dit jaar voor de elfde maal gehouden werd in Nürnberg, Duitsland.

Naast Maes Pils haalden enkel de Oude Kriek van de brouwerij Oud Beersel in de catergorie "Belgian Style Fruit Sour Ale" en Car d'Or van St Feuillien in de categorie "Belgian-Style Ale" goud. Voorts haalden landgenoten nog enkele zilveren en bronzen medailles. In totaal namen 1.613 bieren uit 42 landen aan de competitie deel.

Alken-Maes viel nog een tweede maal in de prijzen met een bronzen medaille voor Afflighem Blond in de categorie "Belgian-Style Strong Ale", waar brouwerij Omer Vander Ghinste met het zilver ging lopen voor Brasserie Lefort. Maar opmerkelijk is dat in de typische Belgische biersoorten het vooral de buitenlandse brouwerijen zijn die met de hoogste eer gaan lopen. Zo is de Hoegaardse Witte pas derde in de categorie "Belgian-style Witbeer" na de Nederlandse concurrenten Jopen Adriaan en de Witte Trappist van La Trappe. Rodenbach Vintage moet het dan weer afleggen tegen twee Amerikaanse concurrenten in de categorie "Belgian-Style Sour Ale". Oud Beersel scoorde nog een tweede maal met Bersalis Triple, dat zilver haalde.

De brouwerij Alken-Maes is alvast opgetogen over het goud. "De gouden medaille is uiteraard een belangrijke bekroning voor onze Maes pils en zijn sterke receptuur. Het is ook een mooie beloning voor alle collega's die dagelijks hun hart en ziel in onze bieren leggen", zegt Lies Eeckman, marketing director bij Alken-Maes.