Onafhankelijke filmmakers eren Benedict Cumberbatch

De Britse acteur Benedict Cumberbatch wordt op het komende gala van de British Independent Film Awards gelauwerd voor zijn bijdrage aan de internationalisering van de Britse filmindustrie. De acteur uit "Sherlock" en "12 years a slave" zal de Variety Award in ontvangst nemen op het gala in Londen.

De Britse acteur Benedict Cumberbatch krijgt tijdens het gala van de British Independent Film Awards op 7 december een speciale onderscheiding. Hij wordt gelauwerd met de Variety Award voor zijn bijdrage aan de internationalisering van de Britse filmindustrie.

"Ik ben vereerd om deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst te nemen. Het is een grote eer", reageert Cumberbatch in een persmededeling.

De acteur uit "Sherlock" en "12 years a slave" kan op het gala ook de rol voor beste acteur winnen met zijn vertolking van Alan Turing in "The imitation game". De film over de Britse wiskundige die de turingtest uitwerkte en zo een belangrijke bijdrage leverde bij het ontcijferen van de Duitse codeberichten tijdens de Tweede Wereldoorlog is een van de grote kanshebbers op de British Independent Film Awards.

In het verleden werden onder anderen Jude Law, Kenneth Branagh, Liam Neeson, Michael Caine en Helen Mirren gelauwerd met de Variety Award. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Paul Greengrass.