Rechten "Crimi clowns" verkocht aan Fox Television Studios

De televisiemaker Luk Wyns heeft de Engelstalige rechten van zijn "Crimi clowns" verkocht aan de Amerikaanse zender Fox Television Studios. Fox gaat een remake maken van de tv-serie met een volledige Amerikaanse cast.

Die remake zal in de VS uitgezonden op een kabelzender van Fox Television Studios. "Dat is niet onbelangrijk", zegt Wyns. "Het grote voordeel met zo een kabelzender is dat je niet per se de grote massa bereikt, maar wel de kijkers die openstaan voor het extreme karakter van "Crimi clowns"."

Wyns is ook zeer verheugd dat de Amerikanen dicht bij het origineel willen blijven. "Ze hebben me aangetrokken als executive producer. Mooiere voorwaarden kan ik me niet indenken."

Wanneer "Crimi clowns" in Amerika op de buis komt, is nog niet duidelijk. "We zitten nu in de ontwikkelingsfase. We weten evenmin wanneer de opnames starten. Over de cast bestaat ook nog geen duidelijkheid. Die namen zullen heel geleidelijk bekendgemaakt worden. De naam van de showrunner is wel al bekend, maar daarover mag ik niets kwijt. Dat het om een grote naam gaat, mag ik wel al zeggen."

Fox Television Studios heeft, volgens Wyns, grootse plannen met zijn serie. "Het wordt een dure serie. Ze willen ze zo groot mogelijke kansen geven, en zo breed mogelijk verspreiden", zegt de televisiemaker.

In eigen land start volgende week de tweede reeks van "Crimi clowns" op 2BE. Wyns schrijft intussen aan een derde reeks. Wanneer die uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk. "Het is natuurlijk nog te vroeg om te weten of het in Amerika ook zo een vaart zal lopen. Dat wordt traditioneel beslist nadat de tweede aflevering is uitgezonden", zegt Wyns, die toegeeft zich in zijn element te voelen in Los Angeles en een verhuis te overwegen als hij daar aan de slag kan. "Mijn gezin ziet dat ook zitten", aldus nog de tv-maker.