Twaalf bekende Gentenaars komen "uit de kast"

In de aanloop naar de verhuizing naar de Krook wil de stadsbibliotheek van Gent een nieuwe manier van werken en dienstverlening uitdokteren. De bib roept lezers op elkaar hiervoor te inspireren. Twaalf (ingeweken) Gentse BV's maakten alvast filmpjes om hun liefde voor de bib te tonen en komen op zaterdag 29 november "uit de kast" met boekentips.

Op het "Alles uit de kast"-festival, zaterdag 29 november, komen Nic Balthazar, Griet Op de Beeck, Annelies Rutten, Arne Sierens, Bavo Dhooge, Christophe Vekeman, Eva Mouton, Kadir Balci, Michiel Hendryckx, Gunter Lamoot, Frederik Sioen en Pieter Gaudesaboos als ambassadeur hun twaalf persoonlijke tips voorstellen. Inschrijven kan via www.allesuitdekast.be. Voor filmmaker Kadir Balci was het recente bezoek alvast een "terugkeer naar een eerste liefde", want hij ontleende in 2004 zijn laatste boek.

In de aanloop naar het festival worden lezers alvast opgeroepen om twaalf lees-, kijk-, en luistertips te delen. "Zo hoopt de bibliotheek mee te bouwen aan een actieve gemeenschap van bibliotheekfans die van zich laten horen en elkaar inspireren", zegt Nathalie De Neve (Bibliotheek Gent).

De campagne komt er in de aanloop naar de verhuizing op de Krooksite. "De instelling grijpt de gelegenheid aan om haar huidige manier van werken en dienstverlening grondig te herzien en af te stemmen op de toekomst én de noden van de lezer", verduidelijkt de Gentse Cultuurschepen Annelies Storms (SP.A). "In die bibliotheek staat niet meer het boek, maar wel de lezer centraal."

Aan de Krook zit de ruwbouw momenteel in haar laatste fase, de karakteristieke vorm is duidelijk te zien, vanaf 24 november wordt de grote "zuiduitkraging" op de vierde (hoogste) verdieping gebouwd. In december start tot slot de montage van het schrijnwerk. Medio 2016 moet de bibliotheek verhuisd zijn.

Hieronder kan u het filmpje van comedian Gunter Lamoot bekijken. De overige filmpjes vindt u hier.