UBS België onder dak bij Puilaetco Dewaay

De private bank Puilaetco Dewaay neemt de Belgische tak van de Zwitserse grootbank UBS over. De overnameprijs is niet bekendgemaakt, maar Puilaetco Dewaay versterkt wel de positie als bankier voor welgestelden.

Volgens een mededeling zouden de 60 werknemers van UBS Belgium mee overstappen naar Puilaetco Dewaay. Dat zou echter niet het geval zijn voor de drie kantoren van UBS in Brussel, Antwerpen en Gent. Die zouden "met een grote waarschijnlijkheid" worden geïntegreerd in de bestaande kantoren van Puilaetco. Dat heeft nu acht vestigingen in ons land.

Hoeveel er betaald wordt, is niet duidelijk, maar Puilaetco Dewaay zou nu stevig de derde plaats innemen in de private banken voor vermogenden na de Bank Delen en Bank Degroof. Samen zouden Puilaetco Dewaay en UBS Belgium goed zijn voor tien miljard euro aan activa in beheer.

UBS was in ons land verdacht wegens het helpen van rijke klanten om de fiscus te ontduiken. Deze zomer werd nog een topman van de bank in België opgepakt.