Warren Buffett nieuwe eigenaar van Duracell

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett, neemt de Duracell batterijactiviteiten over van Procter & Gamble voor 6,4 miljard dollar in cash en aandelen.

Het Amerikaanse Procter & Gamble, wereldwijd de grootste fabrikant van consumentenproducten, kondigde enkele maanden geleden aan dat het zijn activiteiten meer wil stroomlijnen. Het bedrijf wil af van een honderdtal merken, Duracell is er daar eentje van.

Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Buffett, heeft nu een akkoord gesloten over de overname van Duracell. De deal is 6,4 miljard dollar in cash en aandelen waard. Vermoedelijk zal de overname in de tweede helft van volgend jaar helemaal rond zijn.

In een toelichting aan het Amerikaanse financiële agentschap Bloomberg zegt Buffett altijd al onder de indruk te zijn geweest van Duracell, als consument en als langetermijninvesteerder in P&G en Gillette.

Wereldwijd werken 2.700 mensen voor Duracell, waarvan 450 in de fabriek in Aarschot. "Voor hen verandert er niets, ze zullen gewoon mee overgaan naar de nieuwe eigenaar", aldus een woordvoerster van P&G België. In Aarschot worden alkalinebatterijen geproduceerd.