"Als mijn vrouw niet mag komen, dan kom ik ook niet"

Morgen spreekt de Amerikaanse president Obama een select gezelschap van onder meer zakenmensen toe op de University of Queensland, Australië. Een van de genodigden was Phil Hogan, taverne-uitbater en voorzitter van een plaatselijke vereniging van horecazaken. Toch zal hij niet aanwezig zijn. Op Today Australia gaf hij uitleg waarom hij deze unieke gelegenheid aan zich laat voorbijgaan.

"Toen ik de uitnodiging kreeg, was ik dolgelukkig. Want ik hoor hem heel graag bezig. Maar omdat ik een zaak heb en veel uren moet kloppen, heb ik jaren geleden beslist dat mijn echtgenote deel moet uitmaken van mijn vrije tijd. Zij is daar niet zo strikt in, maar ik vind dat ik bij die “regel” moet blijven. Toen ik dus merkte dat de uitnodiging voor een zaterdagmorgen was, ja, dat was een probleem."

"Ik leef voor mijn gezin"

"Ik heb dan een mail gestuurd naar het organisatiecomité, want een nee heb je en een ja kan je krijgen. Ik heb dan snel antwoord gekregen, en het was dus een nee. Ik voelde me niet beledigd of zo. De gastenlijst stond nu eenmaal vast, het protocollaire kan niet zomaar gewijzigd worden. Er zijn de veiligheidsoverwegingen."

"Ik heb dan nog eens nagedacht over mijn eigen "regel". Maar ik ben intussen 20 jaar getrouwd en heb 4 kinderen, dus die "regel" heeft zijn nut wel bewezen. Mijn vrouw daarentegen reageerde enigszins verveeld."

"Het heeft niets te maken met geen respect hebben voor Obama. Maar voor mij komt mijn gezin voorop. Ik leef voor mijn gezin."

Hogan voegde nog toe dat Obama altijd welkom is in zijn zaak. "Breng Obama, Poetin en de Australische premier bij mij en alle problemen zullen snel opgelost zijn", lachte hij.

lees ook