"Bewijs van onderzeeër voor Zweedse kust"

De Zweedse premier Stefan Lofven zegt dat er duidelijk bewijs is dat een kleine onderzeeër vorige maand illegaal de Zweedse wateren betreden heeft. De dagen daarop werd een grootschalige zoekactie opgezet, maar die leverde niets op.

Lofven zei op een persconferentie dat de Zweedse autoriteiten niet weten wie er achter het incident zat, maar dat de schending van de Zweedse soevereiniteit voor de kust van Stockholm "totaal onaanvaardbaar" is.

Zweden lanceerde op 17 oktober  zijn grootste anti-onderzeeëroperatie sinds de Koude Oorlog, nadat "betrouwbare ooggetuigen" een duikboot gezien hadden in de Baltische zee, vlak bij Stockholm. Het Zweedse leger wees nooit met een beschuldigende vinger naar enig land, hoewel velen Rusland als grootste verdachte beschouwen.