"Geleidelijk werd ik verliefd op mijn spermadonor"

Vorige week werd een Australisch koppel plots wereldnieuws, toen bleek dat Amina Hart van plan was te trouwen met haar spermadonor, van wie ze intussen een kind, Leila, heeft. Ze was immers verliefd geworden op haar donor, Scott Andersen. Beiden deden zopas hun verhaal op nieuwswebsite Today Australia.

Andersen was geen anonieme spermadonor, maar liet de mogelijkheid bestaan om hem te contacteren, indien vrouwen die zijn sperma gebruikt hadden, dat nodig achtten. Zo leerde hij Hart kennen. Andersen: "Ik kreeg een mail van haar. Vreemd eigenlijk, want hoe moet je reageren wanneer je je dochtertje voor het eerst ziet? Toen ik Leila dan later ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht."

"Maar ik had zelf 3 zonen en 1 dochter, en ook een partner toen, die zelf 2 dochters had. Een druk gezinnetje, zeg maar, zo’n huis vol kinderen. Voor mijn partner was de nieuwe situatie dus moeilijk te begrijpen. De kinderen daarentegen, die vonden hun nieuwe zusje geweldig."

Van het één kwam het ander. Hart: "Dat er een kind was, maakte de situatie tussen ons onmiddellijk veel losser. Ook al verliep die eerste ontmoeting aanvankelijk erg zenuwachtig. Maar ik wilde dat mijn dochter hem leerde kennen. En hij bleek een prachtige kerel te zijn. Hij wilde Leila dan meer zien, haar een deel doen uitmaken van zijn al drukke leven. Hoe vaker we elkaar zagen, ja, ik werd verliefd op hem."

"Maar wat dat juist inhield, was in het begin niet duidelijk. Was het omdat hij me een mooie dochter geschonken had en dat hij zo’n lieflijke man was? Of omdat mijn dochter en hij zo op elkaar leken? Of was het echte verliefdheid? Dat laatste bleek het dus te zijn."

"Een tweede baby zit er niet meer in, denk ik. Ik ben intussen al 45. Inclusief zijn 4 kinderen zijn we nu een voldoende levendig gezin. De boodschap is te genieten van wat we hebben. En volgend jaar volgt er dan het huwelijk."

Intussen zouden er ook vage plannen zijn om hun levensverhaal te verfilmen.

lees ook