Aangehouden betoger blijft in de cel

De man die aangehouden is omdat hij tijdens de nationale betoging vijf agenten verwondde, blijft nog minstens een maand in de cel. De Brusselse raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd.
Nicolas Maeterlinck

Bij de rellen die de betoging ontsierden, raakten een honderdtal agenten gewond, werden elf voertuigen in brand gestoken en 62 anderen beschadigd. De politie pakte 43 relschoppers op, twee van hen gerechtelijk.

Een van die twee, die vier agenten zou verwond hebben, kreeg een rechtstreekse dagvaarding, de tweede, die vijf agenten zou verwond hebben, werd voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. Het gaat om een man uit Charleroi die al herhaaldelijk opgepakt werd bij betogingen. Hij zou bij de betoging van vorige week donderdag onder meer een politiemotor in brand gestoken hebben.

De onderzoeksrechter stelde hem in verdenking voor gewapende weerspannigheid, opzettelijke slagen en verwondingen op politieagenten met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit.