ABN Amro zou tot duizend banen schrappen

De Nederlandse staatsbank ABN Amro plant de volgende jaren fors banenverlies. Er zouden tussen de 650 en de 1.000 banen kunnen verdwijnen. Sinds het Fortis-drama is ABN Amro in handen van de Nederlandse overheid.

Volgens de voormalige minister Gerrit Zalm, nu voorzitter van de raad van bestuur, gaat de bank de volgende jaren fors inzetten op digitalisering. Dat zou 150 miljoen euro kosten.

Door zwaar in te zetten op het internetbankieren, zouden er in de gewone kantoren 650 tot 1.000 banen kunnen verdwijnen. De operatie zou in 2018 afgerond moeten zijn. Bij ABN Amro werken nu 22.000 mensen.

Het huidige ABN Amro is het resultaat van de nationalisering van de Nederlandse afdeling in 2008 bij de ondergang van Fortis dat die tak had overgenomen. Die afdeling is daarna gefuseerd met Fortis Bank Nederland. De bank is volledig in handen van de overheid.